Koirakerho SOPU ry

Subtitle

VEPE eli VESIPELASTUS


Koirakerho SOPU ry on yksi vanhimmista pääkaupunkiseudun VEPE-seuroista. 

Harjoittelemme kesäisin Helsingin Rajasaaressa (kuva vasemmalla) maanantaista keskiviikkoon klo 18-21.
Ryhmissä treenaavilta edellytetään sitoutumista, koska oman koiran harjoittelun lisäksi tehtäviin kuuluu ryhmäläisten avustaminen.

Rantamaksu on vuonna 2018 40 euroa ja se peritään jäsenmaksun lisäksi. 

Harjoittelun lisäksi kaudella 2018 suunnitteilla on epävirallinen koe (nk. MÖLLI-koe). 


TIEDOTE 2018


Vepekausi 2018 aloitetaan maanantaina 14.5.2018 ja se jatkuu säiden ja olosuhteiden salliessa arviolta syyskuun loppupuolelle. Treeniryhmiä on maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona.  Virallisia vesipelastuskokeita ei järjestetä kaudella 2018. Yhdistyksellä on mahdollisuus järjestää talkoovoimin epävirallisia möllikokeita. Ilmoitamme, mikäli saamme kauden aikana myönteisen päätöksen uudesta rannasta. 
Tutustu vesipelastuksen liikeisiin ja sääntöihin etukäteen osoitteessa  https://www.kennelliitto.fi/sites/default/files/media/vesipelastuskokeen_saannot_1.1.17-.pdf 
 
 TREENIPÄIVÄT 
 
- jokaiselle treenipäivälle tulee oma tapahtuma Nimenhuutoon. Treeneihin ilmoittaudutaan valitsemalla IN/OUT-tila viimeistään treenejä edeltävänä päivänä klo 18.00. Tällä aikataululla ryhmänvetäjä ehtii päättää mahdolliset tuuraajat ajoissa.
- rantaan saavutaan ajoissa, klo 17.45 mennessä. Ensimmäisen koiran on tarkoitus aloittaa noin klo 18 ja sitä ennen pitää rannassa olla rata tehtynä ja tarvikkeet valmiina. 
- mahdollisesta myöhästymisestä ilmoitetaan aina ryhmänvetäjälle, jotta treenijärjestys saadaan toimivaksi ja treenit käyntiin juohevasti
- varaudu avustamaan treenikavereitasi erilaisissa tehtävissä treenien aikana, esim. soutamalla veneitä, toimimalla esineiden vastaanottajana veneessä/rannassa, toimimalla hukkuvana, ottamalla koira vastaan rannassa tmv.
- kaikki ovat treeni-iltana paikalla loppuun saakka purkamassa radan ja pakkaamassa tarvikkeet takaisin konttiin
- muista varata koiralle mukaan vedenkestävä umpipanta ja talutin, pyyhkeitä tai pyyhemantteleita ja tarvittaessa takki. Varaa koiralle myös juotavaa ja jotain, millä koirasi palkkautuu hyvin. Joillekin palkka on ruoka, toisille vesilelu, toisille vetolelu tmv. Oman vientiesineen kanssa on hyvä aloittaa. 
- treeneissä vesi roiskuu, veneen penkki on aina märkä ja joudun välillä kahlaamaan. Säänmukaiset, vettä hylkivät vaatteet, kumisaappaat tai kahluusaappaat ovat  käytännöllisiä.
- koirakolle annetaan treenirauha rannassa; muut koirat odottavat autossa tai muutoin kauempana. Vuorossa seuraavana oleva ulkoiluttaa sillä aikaa koiraansa ja    valmistautuu omaan vuoroonsa.  

POISSAOLOT 
 
Treenien onnistuminen edellyttää, että paikalla on aina riittävästi väkeä. Etukäteen ilmoitettuja poissaoloja (OUT) sallitaan kolme kertaa. Ole yhteydessä ryhmänvetäjääsi, jos poissaoloja on tulossa enemmän. Esimerkiksi koiran sairastuminen tai juoksuaika, oma sairastuminen tai epäsäännöllinen työaika voi olla tällainen syy.    Kahden ilmoittamattoman poissaolon (?-tila) jälkeen treenaaja menettää treenipaikan. Ryhmänvetäjä ilmoittaa tästä hallitukselle ja tilalle valitaan uusi treenaaja. 
Olkaa huolellisia ilmoittautumisissa, jotta kaikki saavat hyvät mahdollisuudet mukavaan treenikesään ja tuuraajaksi haluavat saavat tietää vapaasta treenipaikasta ajoissa. 
 
JUOKSUISET NARTUT 
 
Emme suosittele juoksuisen nartun uittamista. Jos omistaja/ohjaaja haluaa osallistua treeneihin koiransa kanssa, niin juoksuinen narttu treenaa viimeisenä.  On kohteliasta neuvotella asiasta ryhmänvetäjän ja muiden treenaajien kanssa. 
 
SINILEVÄKAUSI 
 
Sinileväaikana ei järjestetä treenejä. Kausi alkaa yleensä heinäkuun alussa ja kestää pahimmillaan useamman viikon. Seuraa sopu.nimenhuuto.com-sivustoa!  Vesinäytteiden otto on yksi talkootehtävä. Jos treenaaja käy ajoissa ennen treeni-iltaa rannassa tutkimassa näytteet, muilta treenaajilta säästyy mahdollinen turha ajo rantaan. Yhdistys hankkii markkinoille tullutta sinilevän pikatestiä sinilevän tarkistamiseen. Silmämääräinen havainto yhdessä testin kanssa varmistaa koirille turvallisen treenikesän. Kaikille treenaajille neuvotaan, miten vesinäytteet tutkitaan.     Sinileväkautena jokainen ryhmä huolehtii vesinäytteistä ja päättää sen perusteella treeneistä. Jos vesinäytteet ovat epäilyttäviä ja ryhmä silti päättää pitää treenit, ainoastaan veneitä ja poijuja saa käyttää. Muutoin ryhmä käyttää omia esineitä ja köysiä. Jokainen treenaa aina omalla vastuullaan ja vastaa koirastaan. Yhdistys ei ole vakuuttanut treenaajia ja heidän koiriaan.
 
TUURAUSKÄYTÄNTÖ
 
Kaikilla yhdistyksen jäsenillä on mahdollista tuurata treeniryhmissä, jos ryhmässä on tilaa. Ryhmänvetäjä ilmoittaa vapaista treenipaikoista yhdistyksen jäsenten suljetussa Facebookryhmässä. Tuurauspaikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Yksi treenaaja voi tuurata ryhmissä kaksi kertaa peräkkäin, minkä jälkeen muut ovat etusijalla. Tuuraaja maksaa treenikerran etukäteen yhdistyksen tilille ja esittää treeneissä kuitin ryhmänvetäjälle:

TALKOOVELVOITE 
 
Jokaisella treenaajalla on velvollisuus talkoilla kauden aikana.  Talkootehtävät julkaistaan Nimenhuudossa erillisinä tapahtumina ja niihin ilmoittaudutaan etukäteen. Jos talkoovelvoite jää suorittamatta, treenipaikka menetetään eikä mahdollista rantamaksua palauteta. KUINKA PÄÄSEN MUKAAN  VEPE-TREENIRYHMÄÄN?

Avoimista treenipaikoista tiedotamme mm. yhdistyksen Facebook-sivulla (ei vaadu kirjautumista).
Mikäli kiinnostuit tulemaan mukaan harrastukseen, lähetä esittely itsestäsi ja koirastasi osoitteeseen [email protected] 

 

VEPE-linkkejä:

- HISTORIAA (Suomen Landseeryhdistys ry)
- VESIPELASTUSKOE (Suomen Kennelliitto)

- VEPE-KOE SÄÄNNÖT (Suomen Kennelliitto)